Да следваме Божия план

Идеи за урок за по-малки деца

Тема: Да следваме Божия план

Песен: „I Lived in Heaven“ (Children’s Songbook, p. 2)

Дейност

Видео: Our Heavenly Father's Plan

Преди урока разпечатайте и нарежете картините от дадените по-долу 2 комплекта: Залепете картините от 2-рия комплект на плътна хартия.

Надписи, сверху вниз, слева направо:

Раждане

Смърт

Доземен живот

Свят на духовете

Живот на земята

Възкресение

Страшен съд

Телестиално царство

Терестриално царство

Селестиално царство

Убрать надписи из текста урока

Перевод надписей, сверху вниз, слева направо (ссылки на Священные Писания указывать не надо):

Доземен живот

Живот на земята

Свят на духовете

Възкресение

Страшен съд

Телестиално царство

Терестриално царство

Селестиално царство

Не забудьте убрать надписи из текста урока

Сложете картините от 1-вия комплект на масата в следния ред: 

Подпись ILLUSTRATION нужно стереть

Дайте на едно дете кръгчето с „Доземен живот“ и го помолете да го сложи на облака, на който е написано „Доземен живот“. Накратко разкажете на семейството си как сме живели с Небесния Отец преди да се родим. Обяснете, че когато е дошло времето да се родим в смъртността, ние сме напуснали царството на Небесния Отец и сме дошли на земята.

Помолете едно дете да сложи картинката на „Земен живот“ на съответното кръгче на масата. Разкажете на семейството си, че когато сме се родили, ние сме забравили доземния живот. Това е било необходимо, за да можем да упражняваме вяра и да се подчиняваме. Накратко обяснете, че сме искали да получим тела, за да можем да станем като Небесния Отец. Нещата, които учим тук на земята, също ни помагат да ставаме по-подобни на Него. Помогнете на децата да разберат, че Исус ни помага да се учим и да правим всичко необходимо, за да ставаме по-подобни на Него. 

Помолете едно дете да сложи кръгчето със „Свят на духовете“ на облака с надпис „Свят на духовете“. Разкажете на семейството си, че след като умрем, ще живеем на място, което се нарича свят на духовете. Помогнете на децата да разберат, че това не е страшно място, а е място, където ще се случат много важни неща. Поставете картинката с „Възкресение“ над лентата с надпис „Възкресение“ и обяснете, че както Исус е възкръснал, ние всички също ще възкръснем и нашите тела и духове ще бъдат обединени завинаги. Поставете картинката със „Страшен съд“ над лентата с надпис „Страшен съд“ и обяснете, че това означава, че ако се справим добре, докато живеем на земята, след това ще получим повече благословии, отколкото ако сме лоши.

Помолете едно дете да сложи трите кръгчета: „Телестиално царство“, „Терестриално царство“ и „Селестиално царство“ на съответните им места. Обяснете, че след като бъдем съдени за това, което сме правили на земята, ще влезем в едно от трите царства. Попитайте в кое царство живее Небесният Отец. Кажете на децата, че ако спазват заповедите и следват примера на Спасителя, те ще могат да влязат в селестиалното царство. Кажете им, че Небесният Отец желае всички да отидем и да живеем с Него завинаги, защото Той много ни обича.

Играйте на „Какво липсва?“, като покриете лентите с надписите и кръгчетата от урока с кърпа и махнете някоя от картинките. Махнете кърпата и помолете близките си да познаят какво липсва. Припомнете каква е ролята на съответната картинка в урока.

Можете също да използвате следната дейност: Залепете картинката по-долу на плътна хартия и отрежете големия правоъгълник и лентата с картинки. Направете процепи по дебелите черни линии на правоъгълника.

Навийте правоъгълника на ролка с процепите от едната страна и го залепете така.

Прекарайте лентата с картинки през процепите на ролката. Погледнете през получената тръба и вижте картини, показващи плана за щастие на Небесния Отец.

Источник: https://www.lds.org/bc/content/shared/content/images/gospel-library/magazine/friendlp.nfo:o:a92.jpg

Почерпка: Захарни бисквити

½ ч.ч. краве масло

1 ч.ч. захар

1 яйце

½ ч.л. сол

1 ч.л. сода

2 ч.ч. брашно

½ ч.л. ванилия

Смесете съставките, разточете тестото на тънко и нарежете на формички. Печете на 175°C в продължение на 8 минути.