Идеи за урок за по-малки деца

Тема: Небесният Отец отговаря на молитвите ни 

Песен: „Децата по целия свят“ (Сборник детски песни, с. 4)

Дейност

Преди урока намерете пет или шест познати на децата предмети, които издават отличителен звук (свирка, хармоника, телбод, звънче, дрънкалка и т.н.) Поставете ги в голяма чанта.

Започнете урока, като зададете следните въпроси: 

⦁ На кого говорим, когато се молим? (На нашия Небесен Отец.)

⦁ Как Небесният Отец може да разпознава кой се моли, когато ни чува да се молим?

Изиграйте играта „Отгатни какво чуваш“ 

Помолете близките си да затворят очи и започнете да вадите предмети от чантата един по един и да издавате звук с всеки. (Можете да се обърнете с гръб към членовете на семейството си и да криете възможно най-добре използваните предмети, за да не ги виждат децата, които надничат.) След като издадете звука, поставете всеки предмет обратно в чантата и кажете на децата да отворят очи. Попитайте ги дали могат да познаят какъв е бил предмета по звука, който са чули. Кажете им дали са познали или не, преди да продължите със следващия предмет от чантата.

Обяснете: 

Понякога можем да познаем нещо само от звука, който издава. Няма нужда да се притесняваме как звучим и дали Бог ще ни чуе, когато се молим. Той ще знае кой се моли, защото ни познава и обича. Той познава гласа ни и винаги ще ни отговаря.

Свидетелствайте, че когато се молим, Небесният Отец чува молитвите ни и разпознава кои сме. Насърчете близките си да говорят на своя Небесен Отец колкото е възможно по-често.

Почерпка: Брауни

¾ ч.ч. разтопено 

краве масло

1½ ч.ч. захар

1½ ч.л. ванилия

3 яйца

¾ ч.ч. брашно

½ ч.ч. какао

½ ч.л. сода

½ ч.л. сол

1 ч.ч. шоколадови парченца (или

начупен

шоколад)

1 ч.ч. нарязани ядки

Смесете съставките и изсипете в намазнена тава с размер 22х33 см. Печете на 200°C за 20–25 минути.