Той възкръсна!

Идеи за урок за по-големи деца

Тема: Той възкръсна! 

Химн: „Живее ли Исус отново?“ (Сборник детски песни, с. 45)

Дейност

Видео: He is Risen

Преди урока подгответе два бели балона с хелий и найлонова торбичка за пазаруване.

Обяснете: Тъй като Христос е възкръснал, ние също ще възкръснем. След като умрем, нашите тела и духове отново ще бъдат съединени, но завинаги, също както при Исус Христос.

Една съществена разлика между нас и Христос е, че Христос е бил безгрешен, а ние всички сме допускали грешки и сме съгрешавали пред Бог.

Покажете двата балона и обяснете, че единият сме ние, а другият – Исус Христос. Поставете найлоновата торбичка върху нашия балон и обяснете, че тя представлява нашите грехове. След това пуснете и двата балона. Децата лесно ще забележат, че въпреки че и нашият балон се издига, той не може да достигне балона на Христос. (Защото нищо нечисто не може да живее с Бога. 1 Нефи 10:21)

Попитайте децата какво можем да направим по въпроса. (Ние трябва да се освободим от греховете си, за да можем, когато възкръснем, отново да бъдем с Христос и да останем в Неговото присъствие завинаги, а за да направим това, трябва да се покаем.)

Обсъдете накратко какво е необходимо, за да се покаем. Обърнете внимание, че покаянието е възможно само благодарение на Христос.

Махнете торбичката от първия балон и покажете, че след покаянието и след възкресението ще можем да бъдем с Христос и да останем с Него завинаги.

Обяснете: Това желаят всички – да ни е леко, да се чувстваме свободни като балон и завинаги да бъдем с тези, които обичаме най-много. Това е радостното прекрасно послание на Великден и обещанието, че можем да разчитаме на него и да го прилагаме през всеки ден от живота си.

Почерпка: Блокчета с парченца шоколад

⅔ ч.ч. маргарин

1 ч.ч. златиста кафява захар

1 ч.ч. бяла захар

3 яйца

2 ч.ч. брашно 

¼ ч.л. сол 

1 ч.л. сода

1 ч.ч. шоколадови парченца (или начупен шоколад) 

1 ч.ч. орехи (по желание)

Смесете съставките и изсипете в намазнена тава с размер 22х33 см. Печете на 175°C до златисто-кафяво (около 20 минути). След като изстине, нарежете на парчета.